Rabu, 04 November 2015

Uruskan Stress Anda Dengan Penggunaan Reflexology

Uruskan Stress Anda Dengan Penggunaan Reflexology

Tekanan adalah begitu biasa dalam masyarakat kita hari ini, bahawa tingkah laku yang berkaitan, seperti kemarahan, menjadi hanya satu bahagian yang boleh diterima dalam kehidupan harian. Tekanan telah menjadi pembunuh senyap.

Penyelidikan telah menunjukkan bahawa tahap stres yang tinggi bukan sahaja meningkatkan tahap hormon negatif, orang-orang yang bertanggungjawab untuk menghalang penyakit dan penyakit, tetapi ia juga menekan sistem imun.

Lebih berbanding sebelum ini dalam sejarah kita, kita memerlukan cara untuk bersantai, dan menjaga diri kita sendiri dengan cara yang berkesan.

Majoriti orang hari ini di mana hampir sentiasa. Ini hanya salah satu daripada sebab-sebab yang orang mencari cara yang berkesan untuk melarikan diri dari tekanan kehidupan seharian.

Tetapi kebanyakan manusia tidak mampu untuk percutian spa mewah setiap kali mereka merasa perlu untuk kali keluar. Tidak semua daripada kita boleh menjadi selebriti, dan menerima rawatan diraja setiap kali kita perlu untuk berehat, yang tidak realiti bagi kebanyakan orang.

Reflexology memberikan jawapan kepada masalah ini bersama. Bukan sahaja ini bentuk bantu diri terapi santai dan memberikan bantuan segera dalam banyak kes; lebih-lebih lagi ia adalah percuma dan sangat mudah.

Jika anda tidak biasa dengan refleksologi, ia adalah semata-amalan strategik mengenakan tekanan ke kawasan kaki dan tangan kerana mereka sesuai dengan organ-organ badan tertentu.

Kaki dan tangan adalah peta kepada kesihatan seluruh tubuh kita.

Dengan merangsang saraf di kawasan-kawasan tertentu pada kaki dan tangan, kita boleh merangsang aliran darah dan menghapuskan toksin terkumpul di dalam kawasan yang sama badan.

Refleksologi adalah agak mudah untuk melaksanakan dan lebih mudah untuk memasukkan ke dalam rutin harian anda.

Cuba sesuatu yang mudah untuk permulaan, seperti melegakan sakit kepala, sebaik sahaja anda telah melihat manfaat, anda mungkin mendapati diri anda ketagih. Saya mula menggunakan terapi refleksologi beberapa tahun yang lalu hanya untuk tujuan melegakan sakit kepala ketegangan saya mengalami akibat tekanan.

Saya boleh membuktikan kepada fakta bahawa ia berfungsi, kerana saya telah berjaya menyembuhkan sakit kepala saya tanpa menggunakan ubat-ubatan sejak itu.

Dalam masyarakat yang serba cepat bahawa kita hidup di hari ini, saya dinasihatkan supaya mengambil masa yang keluar untuk diri sendiri setiap hari. Luangkan masa-masa tertentu pada awal pagi atau sebelum anda tidur dan mengamalkan pernafasan dan teknik refleksologi dalam.

Tidak lama kemudian anda akan melihat perubahan yang besar dalam bagaimana anda melihat kehidupan dan bahawa anda mampu untuk menguruskan hari anda jauh lebih baik.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar