Rabu, 04 November 2015

Ketahui Cara Ambil Kawalan Kesihatan Anda!

Ketahui Cara Ambil Kawalan Kesihatan Anda!

Ramai di antara kita akan berfikir ada cara yang lebih baik, terutamanya selepas melakukan perkara yang sama berulang bagi apa-apa masa yang lama dan tidak ada yang berubah menjadi lebih baik. Ia adalah pepatah lama: Jika anda terus melakukan apa yang anda sentiasa dilakukan anda hanya akan mendapatkan apa yang anda sentiasa mempunyai. Tiada apa-apa yang kurang, tidak lebih dan yang sama terpakai kepada kesihatan kita. Kita meletakkan banyak perkara-perkara penting sebagai keutamaan dalam kehidupan kita yang mempunyai apa-apa kemungkinan besar kaitan dengan kesihatan kita atau kesejahteraan. Pada masa yang sama kita sedar akan perkara seperti bagaimana kita rasa, bagaimana kita melihat, tetap sihat, dan mempunyai kehidupan yang panjang.

Berurusan dengan mana-mana isu kesihatan sering boleh dibandingkan mendayung kanu melawan arus yang kuat; walaupun anda sentiasa mengayuh anda tidak bergerak ke hadapan untuk mencapai sasaran anda bertujuan untuk. Terdapat boleh beberapa sebab yang memegang anda kembali melawan arus itu, atau ia boleh menjadi lebih buruk dan anda mula perlahan-lahan hanyut ke belakang.

Yang ini adalah benar-benar di luar kawalan!

Obesiti: Mengapa obesiti yang anda boleh katakan? Kerana obesiti adalah titik pencetus utama kepada banyak penyakit dan penyakit seperti sesiapa sahaja boleh fikirkan. Ini tidak lagi hanya memberi kesan kepada rakyat di negara-negara kaya. Obesiti telah melanda di negara membangun serta; ia empat kali ganda kepada hampir satu bilion antara tahun 1980 dan 2008. Menurut laporan institut berpangkalan di London lebih daripada satu pertiga daripada orang dewasa di seluruh dunia (1.46 bilion orang) adalah gemuk atau berat badan berlebihan. Dalam tempoh masa yang sama ia meningkat 321,000,000-557.000.000 di dunia barat. Apa-apa kadar yang cepat berkembang obesiti berat badan berlebihan dan adalah lebih daripada sekadar membimbangkan. Trend ini, di peringkat global, akan melihat peningkatan besar dalam bilangan orang yang menderita beberapa jenis kanser, strok, kencing manis, penyakit jantung dan lain-lain Malangnya ramai orang tidak mempunyai pilihan yang ada seperti yang telah kita di dunia barat untuk memilih apa sihat dan apa yang tidak. Ini adalah titik di mana mengambil kawalan kesihatan anda mesti bermula!

Memilih dengan otak anda, bukan emosi anda!

Semua yang anda membeli anda membuat pilihan. Anda tidak boleh memilih untuk tidak membeli, tetapi anda boleh memilih apa yang membeli. Pasti, ia adalah sukar untuk memilih bertentangan dengan kehendak anda apabila minda memberitahu anda sesuatu yang berbeza dengan hormon dan kelaparan isyarat yang kuat; tetapi dengan usaha anda boleh mengatasi mereka dengan menerima kelaparan sebagai sensasi fizikal dan kesedaran tindak balas emosi anda padanya. Apa yang paling teruk yang boleh berlaku? Anda akan mendapatkan kembali ke landasan dan berhenti yang kilo bayi. Jangan cuba untuk mencari cara yang mudah, tidak ada perkara itu! Jika anda berfikir tentang menyelam ke dalam mana-mana ubat-ubatan untuk membantu bahawa keinginan untuk makanan, mengambil langkah ke belakang dan melakukan pemikiran kritikal. Cari niche anda sendiri. Tidak ada perkara seperti ini di mana satu sistem sesuai dengan semua. Apa sahaja yang anda pilih pastikan ia adalah mudah bagi anda untuk terus dan anda merasa selesa dengan apa yang anda lakukan supaya anda dapat mencapai matlamat anda. Kita mesti memahami bahawa perubahan adalah perlu sebelum kita boleh melihat ke masa depan dengan hasil yang terbaik. Untuk mendapatkan dalam bentuk yang lebih baik, mengurangkan berat badan, berasa lebih baik, dan menjadi lebih sihat anda perlu mengambil tindakan!

Orang mati kerana kekurangan pengetahuan;

Mendidik diri sendiri tentang makanan. Bukan semua makanan adalah makanan yang baik dan tidak semua yang anda makan akan datang dengan label kalori berguna. Semua ini menjadi sebahagian yang besar apabila mengambil kawalan kesihatan anda. Ia adalah semulajadi bahawa badan anda akan mengidamkan gula dan lemak; anda perlu menghadapi sehingga ini dan menyedari bahawa anda tidak boleh terus makan yang sama dengan anda pada masa lalu.

Banyak senaman atau kelaparan diri sendiri bukanlah jawapan untuk menurunkan berat badan. Ini akan menjadi satu kegagalan dan akan memburukkan lagi keadaan kesihatan anda. Jangan pergi untuk penafian makanan yang anda sentiasa suka. Apa yang anda perlu lakukan adalah mempunyai bahagian-bahagian yang lebih kecil, "Saiz makan", dan melakukannya secara beransur-ansur. Makan berlebihan adalah masalah kesihatan yang paling lazim, kerana ia adalah sangat mudah untuk makan terlalu banyak tanpa menyedarinya dan otak membolehkan anda fikir ia adalah perkara biasa. Berikut adalah satu lagi isu yang melibatkan beberapa: Nampaknya mitos ini orang berfikir mereka adalah tawanan ke gen mereka kerana ini telah terbukti melalui banyak kajian genetik. Malah, yang anda mungkin mempunyai kecenderungan genetik untuk penyakit yang tidak bermakna bahawa anda akan mendapatkannya. Kerana bapa anda menghidap kanser prostat atau anda mempunyai sejarah keluarga artritis atau obesiti, atau ibu anda menghidap kanser payudara tidak bermakna bahawa anda akan mengalami nasib yang sama.

Mengambil kawalan, hanya anda boleh melakukannya!

Beribu-ribu dolar dibazirkan mengenai skim kesihatan, dan lagi beberapa pendekatan yang terbaik untuk penjagaan kesihatan atau peningkatan kesihatan murah, ia adalah mudah dan berpatutan. Sains telah melaporkan ia kuat dan jelas bertahun-tahun lamanya, menyediakan makanan yang betul untuk badan adalah isu utama. Walaupun dengan adanya dalam beratus-ratus vitamin dan makanan tambahan jenama dan beribu-ribu formulasi yang berbeza ia menjadi sukar untuk mengetahui apa yang terbaik. Salah satu keperluan yang paling penting untuk kesihatan optimum adalah asid lemak; Omega-3 lemak adalah yang paling penting untuk dimasukkan ke dalam diet harian anda. Makanan tambahan kanan adalah manfaat yang besar tetapi mereka tidak boleh digunakan sebagai pengganti untuk makan yang berkhasiat. Langkah yang paling penting untuk kehidupan yang lebih sihat dan untuk mengawal kesihatan anda adalah perubahan kepada diet yang sihat.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar