Rabu, 04 November 2015

Bahaya Of Cinnamon Tambahan

Bahaya Of Cinnamon Tambahan

Secara semula jadi, kayu manis diperolehi dan kering dari kulit kayu pokok. Pokok ini berasal dari Amerika Selatan, Hindia Barat, Indonesia, dan India. Pada masa dahulu, ia telah digunakan sebagai ubat di China. Sains perubatan moden telah mendapati bahawa ia membantu mengawal diabetes jenis 2 dan meningkatkan metabolisme glukosa.

Oleh kerana ia adalah sebahagian daripada rempah dan perubatan keluarga, ia perlu diambil dalam bentuk sebenar dan dalam kuantiti yang sangat kecil. Tetapi sekarang ia boleh didapati dalam bentuk kapsul dan makanan tambahan, dan pesakit cenderung untuk makan dalam kuantiti yang lebih tinggi. Dikaji telah menunjukkan bahawa dos yang besar boleh mengganggu corak pernafasan kita dan juga kadar pernafasan. Ia akan memberi kesan kepada sistem kardiovaskular dengan itu meningkatkan kadar jantung dan membuat kita berpeluh.

Satu ramuan berbahaya dalam makanan tambahan kayu manis adalah Cinnamaldehyde. Peningkatan paras bahan ini boleh membawa maut kepada janin dan ia boleh merosakkan hati.

Cinnamon mengganggu antibiotik. Ia boleh berinteraksi dengan ubat-ubatan antispasmodic, ubat-ubatan antivirus dan ubatan anti-radang. Ujian telah membuktikan bahawa ia telah berinteraksi dengan ubat penipisan darah. Ini berlaku kerana reaksi bahan tertentu dalam kayu manis, yang dikenali sebagai coumarin.

Silikon dioksida merupakan ramuan suplemen kayu manis. Ia dikenali untuk menghentikan fungsi saraf, menghalang metabolisme yang betul, menghadkan asimilasi nutrien ke dalam badan dan juga menghalang penghapusan toksin. Juga, silikon dioksida menyekat aliran darah yang betul dan menyebabkan tekanan yang tidak boleh diterima pada saraf, ganglia, dan tisu perantaraan yang lain.

Fakta lain adalah bahawa Cassia kayu manis digunakan untuk membuat makanan tambahan ini. Ini jenis kayu manis mengandungi tahap yang lebih tinggi coumarin. Coumarin mempunyai kesan yang sangat besar ke atas hati dan boleh menyebabkan kerosakan pada hati. Ini tumbuh dengan banyaknya dan agak lebih murah daripada lain-lain jenis kayu manis. Walau bagaimanapun, tiada siapa yang mempunyai tanda-tanda bahawa apa jenis kayu manis boleh digunakan dalam suplemen ini.

Kemudian dos memainkan peranan yang sangat penting di sini. Jika kuantiti yang kecil sehingga 6 gram setiap hari dimakan, tidak ada masalah. Beberapa preskripsi akan meningkatkan kuantiti, dan yang berakhir secara akut maut. Pembuat berbeza suplemen kayu manis mempunyai tahap potensi yang berbeza dan oleh itu, ia adalah agak sukar untuk mengetahui berapa banyak pengaruh makanan tambahan itu akan ada di orang itu.

Satu lagi elemen toksik yang digunakan untuk suplemen kayu manis adalah kromium picolinate. Ini adalah bercampur-campur dalam makanan tambahan itu. Sebelum makmal digunakan untuk memberi penekanan kepada fakta bahawa ia membantu mengurangkan gula dalam darah dan mengurangkan lemak yang menyimpan hormon insulin. Walau bagaimanapun, keputusan terbukti menjadi negatif, dan yang menunjukkan hasil penyelidikan mereka tidak sah.

Oleh itu, kita boleh mendapatkan dua mata penting dari ini:

1. Mengambil sebarang ubat hanya dalam kuantiti yang sangat kecil dan berjumpa doktor untuk mengetahui berapa banyak yang boleh diterima oleh badan anda.

2. Pastikan anda mempunyai diet yang sihat buah-buahan segar dan sayur-sayuran yang mengandungi unsur-unsur yang boleh mengurangkan gula dalam darah.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar