Rabu, 04 November 2015

Bagaimana Pembayaran ganti Chiropractic Akan Terjejas oleh Medicare Sequestration

Bagaimana Pembayaran ganti Chiropractic Akan Terjejas oleh Medicare Sequestration

Ramai ahli tulang (dan pakar-pakar perubatan yang lain) keliru tentang bagaimana pembayaran balik Medicare akan terjejas oleh pemencilan. Jika anda tidak memberi perhatian kepada perubahan terkini dalam program Medicare, ia adalah penting bahawa anda memahami bagaimana perubahan kadar akan memberi kesan kepada amalan anda dan pesakit anda.

Berikut adalah beberapa perkara yang perlu anda tahu untuk menentukan sama ada bayaran ganti kiropraktik anda telah dibayar dengan betul:

1) Bagi mana-mana perkhidmatan Medicare dilindungi dilakukan pada atau selepas 1 April, 2013, pembayaran ganti kiropraktik anda akan berkurangan sebanyak 2% disebabkan oleh persekutuan luka sequester bajet.

2) Pesakit akan terus perlu membayar insurans bersama, dipotong atau bersama membayar seperti biasa.

3) tanggungjawab kewangan pesakit adalah berdasarkan kepada jumlah penuh yang dibenarkan Medicare - bukan amaun yang dikurangkan yang Medicare akan membayar. Dalam erti kata lain, pesakit Medicare tidak akan mendapat manfaat daripada pengurangan 2% ke atas apa yang mereka berhutang; Medicare hanya membayar balik anda (atau pesakit jika anda bukan par) 2% kurang.

4) bayaran balik kiropraktik anda akan menjadi 2% kurang disebabkan oleh luka pemencilan supaya pembayaran balik keseluruhan anda akan menerima akan sama dari pesakit dan 2% kurang daripada Medicare.

Mudah-mudahan, artikel ini menjelaskan bagaimana penurunan kadar penyerapan akan memberi kesan kepada tuntutan kiropraktik, kerana saya sedar bahawa isu ini adalah sangat mengelirukan ramai dalam profesion kiropraktik.

Lebih-lebih lagi, ia adalah penting untuk kakitangan chiropractor dan bil untuk memahami bagaimana pembayaran ganti akan terjejas supaya mereka tepat boleh memantau Akaun Belum Terima mereka, memahami EOB dan menjelaskan sebarang kekeliruan kepada pesakit.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar