Rabu, 04 November 2015

Faedah Gelang magnet

Faedah Gelang magnet

Gelang magnet dan terapi magnet telah dilaporkan untuk bekerja oleh magnet mewujudkan yang sangat, kecil, arus elektrik. Semasa yang dicipta oleh sambungan tiang berbeza magnet, satu makhluk kutub positif, dan lain-lain kutub negatif. Ini dikenali sebagai "Kesan Agent kekutuban". Ini Kesan kekutuban dapat meningkatkan aliran darah dan penyembuhan tisu asas dengan mengaktifkan aktiviti sel dalam tisu. Ini juga mewujudkan pemanasan dalam tisu. Peningkatan aliran darah mencipta oksigen yang dibawa oleh aliran darah meningkat, menyebabkan badan untuk membaiki sendiri. Badan dirangsang dengan cara yang berbeza oleh tiang yang berbeza digunakan. Sebagai contoh, di utara (positif) bahagian magnet mempunyai kesan yang menenangkan dan santai, manakala selatan (negatif) kutub magnet mempunyai hasil merangsang dan mengaktifkan. Permata lebih magnet yang ditetapkan ke dalam barang kemas, kesan penyembuhan lebih dituntut untuk dialami.

Tetapi kebanyakan semua gelang magnet akan mempunyai sekurang-kurangnya satu magnet dipatuhi mereka, atau magnetized secara keseluruhannya. Kesan daripada perubahan gelang bergantung kepada kutub magnet menghadapi pergelangan tangan anda. Sisi negatif magnet mungkin mempunyai titik hijau dan sudut positif mungkin mempunyai titik merah.

Dalam tradisi dan "berfikir" perubatan Cina, kedua-dua kutub magnet yang menghasilkan faedah bertentangan lawan. Tiang negatif magnet perlu menghadapi badan. Ini akan menyebabkan tenaga di dalam badan anda untuk menjalankan melalui meridian, dan membuka dan mengalir dengan bebas, mengembalikan keseimbangan badan anda.

Kelebihan memakai gelang magnet dengan "tiang negatif" menghadap ke arah pergelangan tangan ialah ia mengimbangkan pH dalam badan, dengan itu mengurangkan aspek-aspek negatif pertumbuhan mikroorganisma di dalam badan.

Juga, ia menghapuskan badan daripada radikal bebas dalam aliran darah. Sisi negatif, boleh meningkatkan pengeluaran oksigen badan anda, dan menyebabkan anda untuk berehat. Ini mengangkut lebih banyak oksigen kepada sel-sel anda untuk kesihatan yang lebih besar.

Ia disyorkan untuk membeli magnet kecil murah untuk lihat sendiri jika anda mengalami faedah, sebelum membeli gelang magnet dengan lebih mahal.

Titik merah di sisi lain, bermaksud kutub positif pada magnet. Tiang ini jarang perlu menghadapi ke arah badan kerana anda boleh menghasilkan asid yang tidak diingini di dalam badan, dan ini mungkin seterusnya meningkatkan radikal bebas dalam darah. Anda juga boleh mewujudkan insomnia yang tidak diingini dan mengekalkan air. Juga mempunyai kutub positif magnet di sebelah badan anda boleh mengurangkan bekalan oksigen dalam darah anda dan memberi anda perasaan yang memakai ke bawah.

Terdapat banyak lagi manfaat dan tuntutan gelang magnet dan terapi magnet:

Terapi magnet mengurangkan dan melegakan sakit sendi, (sakit arthritis) tulang, dan otot.

Terapi magnet mengurangkan dan melegakan sakit kepala migrain.

Terapi magnet mengurangkan dan melegakan kesakitan yang disebabkan oleh Fibromyalgia.

Terapi magnet mengurangkan dan melegakan kesakitan di seluruh badan tidak kira apa yang sakit ini disebabkan oleh.

Tuntutan ini dibuat oleh ramai orang, termasuk mereka dalam bidang perubatan!

Tidak ada komentar:

Posting Komentar