Rabu, 04 November 2015

7 Isu Kesihatan biasa Penuaan dan Pemulihan semula jadi mereka

7 Isu Kesihatan biasa Penuaan dan Pemulihan semula jadi mereka

Satu perkara dalam kehidupan kita semua boleh mengharapkan semakin tua! Dan dengan itu hakikat yang tidak dapat dielakkan datang satu realiti keras: kita semua perlu menjaga diri kita sendiri supaya kita dapat menikmati tahun kami kemudian. Direka untuk kedua-30, 40, 50 atau lebih tua, anda berada di zaman di mana anda perlu untuk mula mengingati apa yang mungkin berada di kedai untuk anda, dan bagaimana semula jadi ubat boleh membantu anda mengelakkan potensi keadaan hidup menghalang. Berikut adalah beberapa yang lebih biasa, dan apa yang anda boleh lakukan untuk meningkatkan kesihatan anda secara semula jadi:

1. Menonton Perut Anda. Obesiti (kegemukan terutama perut) adalah salah satu keadaan yang lebih serius yang ramai warga tua berjuang dengan hari ini, dan ia hanya mendapat graviti lebih setiap tahun. Digabungkan dengan tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi, dan rintangan insulin, anda berpotensi dibangunkan sindrom metabolik, satu keadaan yang meletakkan anda berisiko untuk mendapat kencing manis, penyakit jantung, dan pelbagai jenis kanser. Melihat pakar pemakanan holistik, mengambil pelajaran yoga dan juga melihat ke dalam akupunktur dan Perubatan Tradisional Cina (TCM) boleh membantu anda kembali dalam bentuk dan menghindari syarat-syarat yang mengancam nyawa.

2. Ia adalah satu Affair Bersama. Lebih separuh daripada warga tua kita menjadi tertindas dengan beberapa bentuk artritis, sama ada rheumatoid atau osteoarthritis. Ia adalah sukar untuk dielakkan kerana memakai biasa dan air mata kita sentiasa mengenakan ke atas badan kita sepanjang hayat, tetapi keradangan dan kesakitan boleh dikurangkan dengan beberapa terapi urut dan / atau akupunktur. Dan osteoporosis, penyakit yang melemahkan tulang anda ke pusat berpotensi patah, boleh dicegah dengan pengambilan pemakanan yang betul kalsium dan vitamin D. alasan yang baik untuk melihat pakar pemakanan holistik! Dan yoga boleh membantu anda mendapat kekuatan untuk mengelakkan jatuh dan patah tulang serta meningkatkan kepadatan tulang anda.

3. Kanser Conquering. Gabungan ujian yang lebih baik, dan peningkatan tekanan alam sekitar mempunyai lebih daripada mungkin telah bertanggungjawab untuk nombor yang semakin meningkat kanser. Walaupun kanser bukanlah penyakit orang tua sahaja, hakikatnya adalah bahawa semakin lama anda hidup, semakin besar kemungkinan anda akan perlu untuk melawan kanser atau dua. Kanser yang lebih biasa di kalangan warga emas termasuk pangkal rahim, prostat, paru-paru, payudara dan kanser kolon. Idea terbaik untuk melawan pertumbuhan? Sekali lagi, pemakanan, akupunktur, dan senaman seperti yoga.

4. Cardio Penjagaan. Apabila usia penurunan kadar denyutan jantung dan hati juga boleh meningkatkan saiz. Saluran darah anda mungkin mengeraskan juga, memaksa jantung bekerja lebih keras, meletakkan anda pada risiko untuk tekanan darah tinggi dan lain-lain isu-isu kardiovaskular dan juga strok. Berhenti merokok, memperbaiki diet anda, dan senaman yang betul boleh pergi jauh untuk membantu isi hatimu (dan ya, sekali lagi akupunktur, kaunseling pemakanan dan yoga boleh membantu anda di sini!). Terapi urut boleh membantu mengurangkan tahap tekanan anda, yang mungkin pula memberikan sedikit kelegaan di hati anda.

5. Lihat No Evil, Hear No Evil. Masalah mata dan isu-isu pendengaran menjadi lebih ketara apabila kita semakin tua. Anda berada dalam talian untuk mengesan kemungkinan masalah seperti katarak, glaukoma, dan gangguan retina, dan dalam hal pendengaran anda: tinnitus dan kehilangan pendengaran. Percaya atau tidak, akupunktur dan TCM boleh membantu kelewatan, mencegah atau menyembuhkan beberapa isu-isu ini. Pastikan anda juga mengikuti nasihat doktor anda dalam hal ini, bagaimanapun, kerana kedua-dua ubat-ubatan (konvensional dan semula jadi), bekerja terbaik apabila digunakan bersama-sama. Berhenti merokok juga boleh pergi jauh untuk membantu melindungi mata anda.

6. Stay Sharp. Memori anda akan menjadi kurang cekap kerana usia anda, dan ia boleh menjadi sukar untuk mengingati sesuatu. Selain itu, beberapa orang lebih cenderung daripada yang lain untuk membangunkan Alzheimer. Untuk menjaga fikiran anda dalam keadaan sihat, makan makanan yang sihat, dapatkan senaman seperti yoga, dan tinggal sosial. Walaupun bercakap dengan psychotherapist tentang bagaimana anda rasa boleh membantu menguatkan fakulti mental anda.

7. Bilik mandi Etika. Menjaga kencing dan saluran kencing boleh pergi jauh untuk memastikan anda mempunyai, lebih sihat, dan kehidupan yang lebih lama lebih bahagia. Syarat-syarat yang boleh menjejaskan bahagian kesihatan termasuk kencing manis, putus haid, dan pembesaran prostat. Masalah kawalan pundi kencing boleh memberi kesan kepada sesiapa sahaja (bukan hanya senior) disebabkan oleh jangkitan, sembelit, dan juga ubat-ubatan tertentu. Yoga adalah besar untuk menguatkan otot-otot yang betul di sekitar dan berhampiran pundi kencing anda, dan mengamalkan senaman Kegel boleh mencegah banyak isu-isu juga. Akupunktur dan TCM juga digunakan secara meluas untuk isu-isu urogenital.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar