Rabu, 04 November 2015

Merawat adenoids diperbesarkan Dengan Homeopathy

Merawat adenoids diperbesarkan Dengan Homeopathy

Tidak ramai yang tahu bahawa adenoids adalah sebahagian daripada sistem semulajadi badan imun. Adenoids bukan satu penyakit. Ramai pesakit datang kepada kita mengatakan anak mereka mempunyai adenoids atau sehingga mereka diberitahu oleh pakar bedah yang mahu untuk mengendalikan kanak-kanak itu dan keluarkan adenoids beliau. Pertama mari kita memahami bahawa adenoids adalah senjata semula jadi tubuh terhadap jangkitan dan penceroboh asing. Mereka berfungsi dalam badan kita seperti mekanisme yang melindungi dan adalah salah satu baris pertama pertahanan.

Adenoids adalah jisim tisu limfa terletak di rongga hidung posterior mana hidung selekoh ke dalam tekak.

Mereka terdiri daripada tisu limfoid. Seperti kelenjar limfa yang lain, sel-sel darah putih beredar melalui adenoids ini bertindak balas kepada penceroboh asing badan. Semua mempunyai adenoids ketika lahir; perlahan-lahan mereka mula mengecut dalam saiz dan oleh dewasa, dalam kebanyakan orang mereka hilang. Oleh itu, kita dengan baik dapat merasa bahawa semasa zaman kanak-kanak, adenoids adalah tisu penting jika kita mahu anak-anak kita tidak mengalami jangkitan yang kerap. Oleh itu, mengeluarkan adenoids tidak pernah pilihan utama apabila terdapat masalah dengan mereka.

Rupa-rupanya satu-satunya petunjuk untuk membuang adenoids adalah apnea tidur, di mana saluran udara itu benar-benar terhalang dalam kanak-kanak kerana adenoids diperbesarkan berlebihan apabila kanak-kanak itu mendapat sesak nafas dan biru di muka pada waktu malam, yang menjadikan dia tidur.

Ciri-ciri-klinikal

Pada kanak-kanak di mana adenoids telah meningkat dalam saiz, beliau dikatakan mempunyai wajah adenoid. Ciri-ciri termasuk muka memanjang dengan bibir pendek atas, gigi kacip menonjol, hidung tinggi dan lelangit melengkung yang tinggi. Kanak-kanak itu terus bernafas melalui mulut. Sesetengah kanak-kanak bengkak adenoid boleh bernafas melalui mulut pada waktu malam sahaja.

Bagaimana Homeopati Boleh Membantu?

Sebagai homeopati menguatkan imuniti kanak-kanak itu melalui perubatan klasik yang berperlembagaan, seorang kanak-kanak dengan bengkak adenoid tidak terkecuali. Walau bagaimanapun, dengan mengambil sejarah terperinci kanak-kanak itu, sejarah keluarga beliau, kajian miasmatic dengan mempertimbangkan kelahiran dan konsep sejarah beliau adalah penting dalam memilih ubat yang betul. Seperti mana-mana kepahitan akut kes kronik, pertamanya ia perlu menjadi kewajipan homeopati untuk melegakan kanak-kanak masalah yang akut beliau kerana adenoids diperbesarkan. Hanya selepas kanak-kanak itu dibuat mampu menerima dos perlembagaan secara menyelesaikan isu-isu akut, salah satu boleh pergi untuk ubat perlembagaan yang bukan sahaja akan menghentikan jangkitan tonsil yang berulang (jika ada) tetapi walaupun mengecut bengkak adenoid beliau. Kebanyakan kanak-kanak kembali semula struktur wajah normal dan mengurangkan pernafasan mulut selepas memakai terapi homeopati.

Ubat yang paling penting yang perlu dibezakan ketika merawat adenoids bengkak adalah Baryta karbohidrat, Nutans Agraphis, phos Calcarea, Calcarea karbohidrat, Hydrastis, bromium dan Tuberculinum. Tuberculinum sebagai nosode intercurrent agak kerap digunakan dalam kes-kes bengkak adenoid. Walau bagaimanapun, kita juga perlu mengambil kira Medorrhinum jika sejarah keluarga sycotic adalah berpengaruh. Bagi aduan akut yang timbul akibat adenoids, seseorang boleh menggunakan ubat-ubat seperti belladona, Hepar sulph, Merc sol, Wyethia, dan lain-lain

Tidak ada komentar:

Posting Komentar