Rabu, 04 November 2015

Boleh lemah Penghadaman Kesan Tidur Anda?

Boleh lemah Penghadaman Kesan Tidur Anda?

Tidak dapat tidur adalah masalah yang sangat biasa di Amerika hari ini. Terdapat banyak iklan untuk di kaunter dan preskripsi ubat tidur. Berita melimpah ruah mengenai implikasi Amerika letih: kemalangan kereta, kehilangan produktiviti di tempat kerja, memberi kesan ubat tidur, tali leher di antara makan berlebihan dan keletihan, senarai seterusnya dan seterusnya. Apa yang menarik adalah bahawa hubungan antara makanan dan tidur pergi dua cara. Penghadaman juga dikaitkan dengan tidur miskin.

Penghadaman yang lemah merupakan payung bagi pelbagai penyakit perut. Antara yang paling biasa dilaporkan di bawah kategori umum ini adalah IBS (sindrom usus), pedih ulu hati dan senak. Ia tidak menghairankan untuk mengetahui bahawa gejala-gejala yang berkaitan dengan ketiga-tiga boleh menghalang jatuh atau tinggal tidur atau membuat resah atau miskin tidur yang berkualiti. IBS mempunyai ciri-ciri gas, kembung dan penghapusan masalah seperti sembelit atau cirit-birit. Sesiapa yang mengalami gejala-gejala ini, IBS didorong atau tidak, tahu bahawa mereka tidak membuat untuk bedfellows baik.

Pedih ulu hati dan senak sering kedua-dua ciri-ciri sakit dada disebabkan oleh asid perut yang terlalu aktif, kekejangan umum dan rasa tidak selesa yang mungkin bertambah buruk apabila berbaring terdedah, seperti dalam tidur. Bersama-sama dengan penyakit fizikal, banyak pesakit yang berterusan dan lama penyakit ini melaporkan keadaan yang lebih tinggi kebimbangan dan kemurungan, mungkin kerana sakit yang konsisten dan ketidakselesaan sosial mereka rasa. Faktor-faktor emosi juga boleh menyebabkan masalah dengan tidur, bersama-sama dengan perut fizikal dan sakit GI.

Mencari tempat rawatan untuk masalah penghadaman yang mendasari boleh membantu untuk menghilangkan kesakitan dan membawa balik tidur yang berkualiti. Bagi kebanyakan orang, penggunaan preskripsi atau lebih rawatan kaunter untuk masalah penghadaman adalah tidak berkesan dan tidak mahu. Mengambil segenggam pil untuk perut dan tidur isu-isu boleh terus kitaran sudah ganas masalah perut yang membawa kepada tidur. Seringkali pesakit ini mendapati bahawa bekerja dengan doktor osteopati membentangkan pilihan yang terbaik untuk rawatan dan kelegaan.

Rawatan tidak invasif, semula jadi, dan holistik yang ditawarkan oleh DO yang mungkin hanya apa yang doktor mengarahkan ketika datang untuk merawat insomnia disebabkan oleh masalah penghadaman. Salah satu cara yang paling berjaya rawatan untuk pelbagai penyakit penghadaman yang tidak sempurna adalah manipulasi osteopathic. Manipulasi Visceral adalah tangan pada teknik untuk membawa keseimbangan kepada organ-organ dalaman. Gentle regangan dan mengimbangi ketegangan organ membantu untuk membawa organ-organ yang terlibat ke dalam fungsi yang betul, membantu menggalakkan penghadaman yang sihat.

Rawatan lain yang boleh membantu orang-orang yang memberi tumpuan lebih kepada gaya hidup secara keseluruhan, kesihatan dan pemakanan. Ia adalah perkara biasa untuk merawat gejala dan tidak melihat pesakit secara keseluruhan dan apa yang boleh berlaku untuk mewujudkan gejala dan sakit pencernaan miskin. Perubatan pemakanan mungkin termasuk penilaian pemakanan, analisa atau program pembersihan dan detoksifikasi. Dengan mengkaji diet dan menghapuskan punca IBS, pedih ulu hati atau senak, pesakit mungkin mendapati penurunan dalam tidur juga.

Bekerja dengan seorang doktor osteopati boleh menjadi satu penyelesaian untuk kedua-dua masalah penghadaman dan insomnia. Dirawat oleh D.O. yang dengan sudut pandangan holistik boleh menghapuskan keperluan untuk pakar dan pelbagai doktor. Dengan pemindahan di sisi dan hanya seorang doktor untuk melawat, masa tambahan yang disimpan boleh digunakan dengan baik, tidur yang baik.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar